Mayayı bir kaseye alıp üzerine 1 çay bardağı ılık sütü ekleyin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, ılık süt, ılık su, zeytinyağı, toz şeker, yumurta akı ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ılık ortamda 1 saat bekletin.
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Hamuru çok yoğurmadan eliniz ile hafifçe toparlayın. Merdane ile 36x36 cm boyutlarında açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını eliniz ile hamurun üzerine sürün. Bıçak ile 2 cm genişliğinde 18 adet şerit elde edecek şekilde kesin. Kestiğiniz şeritlerden 3 adedini yan yana koyun ve uçlarını birleştirin. İki ucundan farklı yönlere çevirerek burgu yapın. Daha sonra halka şeklinde iki ucu birleştirin ve elinizle bastırarak birbirine yapıştırın. Kalan şerit hamurları da aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerini kapatıp 5 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürün, biberiye ve çörek otu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Domatesleri 1 cm genişliğinde halka şeklinde kesin. Soğuyan çörekleri enlemesine ortadan ikiye kesin ve aralarına tereyağı sürün. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtın. Çöreklerin tereyağı sürülmüş kısımlarını tavada kızartıp alın. Ocağı kısın. Tavaya tereyağı koyup eritin ve domates dilimlerini arkalı önlü hafifçe kızartın. Çöreklerin arasına labne peyniri sürün, domatesleri sıralayıp kapatın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi