Profiterol paketinin içinden çıkan krema karışımını çırpma kabına alın. Üzerine 1,5 su bardağı soğuk sütü ekleyip mikser ile yaklaşık 5 dakika çırpın. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı krem şantiye ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Kalıba yayın, üzerine değecek şekilde streç film serin ve dondurucuda 2-3 saat bekletin.
Paketin içerisinden çıkan sos karışımını tencereye alın. Üzerine 2,5 su bardağı sütü ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, su, süt ve sıvı yağı ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde en az 5 dakika çırpın. Hamurdan yarım tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp başka bir kaşık ile sıyırarak pişirme kağıdının üzerine aralıklı sıralayın. Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan profiterol toplarını ortadan ikiye kesin. Donan kremadan ceviz büyüklüğünde toplar çıkarın ve aralarına koyup kapatın. Bekletmeden üzerlerine çikolatalı sos dökün ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar