Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen derece ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 160 °C
Turbo pişirme: 150 °C
Un, buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Margarin ve pudra şekerini ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, süt ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip 1 dakika daha çırpın. En son badem kırığı ve çikolata parçalarını ilave edip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın. Üzerine vişneleri hafifçe bastırarak sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından aldığınız keki 15-20 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta