Kadayıfları yaklaşık 1 cm uzunluğunda kesin. Tereyağını bir tavaya alın, kadayıfları ilave edin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alın ve bir kaseye aktarın. Antep fıstığı ezmesi ve tahini ilave edip karıştırın. Üst süsleme için bir miktar ayırın. Kalan karışımdan tepeleme birer yemek kaşığı alıp pişirme kağıdı üzerine yuvarlayarak koyun. Bu şekilde paylaştırarak toplamda 12 adet dolgu topu elde edin ve buzdolabına koyun.
Kağıt muffin kalıplarını muffin kalıbına sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: Yaklaşık 170 °C
Turbo pişirme: Yaklaşık 160 °C
Un, hamur kabartma tozu, karbonat ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Çikolata parçalarından 2 yemek kaşığı kadarını üzeri için ayırın. Sıvı yağ, süt, yumurta, toz şeker, tuz ve şekerli vanilini derin bir kaba alıp el çırpıcısı ile karıştırın. Un karışımını ilave edin ve kısa bir süre karıştırın. Çikolata parçalarını ekleyin. Hamurun 2/3'ünü kalıba paylaştırın. Hazırladığınız Antep fıstıklı dolguları hamurların üzerine koyun ve hafifçe bastırın. Kalan hamuru paylaştırın, çikolata parçalarını serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra muffinleri kalıptan çıkarıp tel soğutucu üzerine sıralayın ve soğumaya bırakın.
Çikolata ve sıvı yağı bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına gelince mufinlerin üzerine yayın. Üzerine Antep fıstığı serpin. Ayırdığınız kadayıflı karışımı da muffinlerin üstüne koyarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta