Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine ekşi maya poşetini boşaltın. Tuz ve toz şekeri ekleyip kaşık ile karıştırın. Süt, sıvı yağ ve margarini illave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için yaklaşık 2,5 saat bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hamuru 18-20 eşit parçaya bölün. Her birini tezgahta eliniz ile biraz açın. Ortasına peynir koyup poğaça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Poğaçaları fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Servis tabağına alıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi