Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Toz şeker, su ve kabuk tarçını ilave edip orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp içinden kabuk tarçını çıkartın ve soğumaya bırakın.
Süt, yumurta sarısı, şekerli vanilin, toz şeker, nişasta ve pirinç ununu bir tencereye alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, tereyağını ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp karıştırarak 5 dakika soğutun. Muhallebiyi, aralara hazırladığınız elmalı karışımdan ve badem koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar