Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta ve toz şekeri 4-5 dakika çırpın. Margarin, limon kabuğu rendesi, tuz, şekerli vanilin, süt ve tarçını ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve karışıma ekleyin. İyice karıştırıp cevizleri de ekleyin kek kalıbına dökün. Elmaları soyup dörde kesin. Her bir dilimin dış kısmına bıçak yardımı ile uzunlamasına 7-8 çentik atın. Elma dilimlerini çizilmiş kısımları üste gelecek şekilde hamurun üzerine sıralayın ve keki pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından çıkartıp üzerine kayısı marmeladı sürün. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta