Unu eleyin, mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, ılık su, süt ve margarini ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Elmanın kabuğunu soyup küçük küpler şeklinde kesin. Bir tencereye alın, üzerine toz şeker ve suyu ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan elmalara cevizleri ekleyin ve karıştırın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 10 eşit parçaya bölün. Hamur parçalarından bir adedini elinizde 7-8 cm çapında açıp ortasına 1 yemek kaşığı elmalı karışım koyun, hamurun kenarlarını toplayarak kapatın ve elinizde yuvarlayın. İki eliniz ile hamuru dıştan alta doğru elmalar üste çıkıncaya kadar azar azar katlayın. Elmalı kısım üstte kalacak şekilde fırın tepsisine koyun. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın Soğutup üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi