Rendelenmiş elma ve toz şekeri tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine tarçın ve cevizi ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın.
Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.
Üzerine soğuk suyu ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Beklettiğiniz hamuru 2 eşit parçaya bölün. İlk parçasını hafif unlanmış tezgahta 26 cm çapında açın. Açtığınız hamuru merdaneye sarıp kalıbın üzerine yavaşça merdaneden açarak yerleştirin. Hamuru kalıbın tabanına ve yanlarına, yüksekliği 3 cm olacak şekilde hafifçe bastırarak yayın. Üzerine galeta unu serpin ve hazırladığınız elmayı yayın. Kenarlardaki hamuru spatula yardımı ile hafifçe sıyırarak elmanın üzerine getirin.
İkinci hamuru unlanmış tezgahta 24 cm çapında açın. Hamuru unlanmış merdaneye sarıp kalıp içindeki elmanın üzerine merdaneden yavaşça açarak yerleştirin. Elmanın her tarafının kapatılmış olmasına dikkat edin. Hamurun kenarlarını hafifçe bastırarak yandaki hamurun üzerine yapıştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay