Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağı, un, pudra şekeri ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Granüller halindeki hamuru fırın tepsisine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Elmaların kabuklarını soyun, ortadan ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını ayıklayın. Tencereye alıp üzerine su ve 2 yemek kaşığı toz şeker ilave edin. Orta ısıdaki ocakta elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve soğutun. Kalan 2 yemek kaşığı toz şekeri tarçın ile karıştırıp elmaların üzerine serpin.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine sütlaç poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika ılıtın.
Fırınınızın üst ızgara kısmını 200°C'ye ayarlayın. Soğuyan crumble'ları eliniz ile biraz ufalayarak pişirme kaplarına paylaştırın. Üzerine bombeli kısımları yukarıya gelecek şekilde elmaları koyun. Ilık olan sütlacı kaselere paylaştırın ve fırının üst rafında üzerleri kızarıncaya kadar bekletin. Arzuya göre badem serpip ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar