Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdekli kısımlarını temizleyip 2-3 mm kalınlığında dilimleyin. Geniş bir kaba alıp üzerine esmer şeker, tarçın, muskat ve limon suyunu ekleyip eliniz ile karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağı ve soğuk suyu ilave edin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Hamur haline gelmeye başlayınca ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Hamuru streç filme sarın, buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Ceviz, tarçın ve esmer şekeri bir kaseye alıp karıştırın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp pişirme kağıdı üzerine alın. Merdane ile 30 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine koyun. Üzerine kenarlarda 3 cm boşluk bırakarak cevizli karışımı serpin. Elmalı karışımı da kenarlarında 3 cm boşluk bırakarak yerleştirin. Kabın içinde süzülen suyu da elmaların üzerine dökün. Kenarlarda boş bıraktığınız hamuru kaldırıp elmaların üzerine doğru kapatın. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Ceviz ve esmer şekeri karıştırın, üzerine serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay