1 adet elmanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Toz şeker ile birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçını ekleyin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.
2 adet elmayı ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. 2 mm kalınlığında dilimleyin. Su, toz şeker ve limon suyunu geniş bir tencereye alın ve kaynatın. Elma dilimlerinden bir miktar alıp kaynayan suya atın, yarım dakika kaynatın ve kevgir ile sudan çıkarın. Tamamını bu şekilde hazırlayıp havlu peçete üzerine sıralayın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırasıyla yumurta, sıvı yağ ve şekerli vanilini ilave edin. 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Pişirdiğiniz küp şeklindeki elmaları da ekleyip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin.
Hazırladığınız elma dilimlerini gül şekline getirmek için bir parçasını alıp elinizde rulo şeklinde sarın. Bu rulonun etrafına elma dilimleri sarmaya devam ederek gül şekli oluşturun. Kalıptaki hamurun üzerine fazla bastırmadan yerleştirin. Kalan elma dilimlerini de aynı şekilde hazırlayıp hamurun üzerine aralıklı yerleştirin. Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından aldığınız keki 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta