2,5 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine vişne aromalı jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2,5 çay bardağı soğuk suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın. Kadehlerin yarısına kadar jeli paylaştırıp oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın, eğik şekilde yerleştirip donuncaya kadar bekletin. Elmayı soyup 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Yıldız kurabiye kalıpları ile yıldız şekli çıkarın. Yarım çay bardağı suyu ve şekerli vanilini bir tencereye alın. Yıldız elmaları da sıralayıp 1-2 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Limon aromalı jeli vişneli jeli hazırladığınız gibi hazırlayıp ılımaya bırakın. Soğuyan yıldız elma dilimlerini donan vişneli jelin kenarından batırın. Kuplara oda sıcaklığına gelmiş limon aromalı jeli çok yavaş olarak dökün. Buzdolabında donuncaya kadar bekleyin.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar