Küp şeklinde kesilmiş elmaları ve kuru üzümleri bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ilave edin. Bir su bardağı suyun içerisine mısır nişastasını ilave edin ve iyice karıştırın, eriyince elmaların üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Süre sonunda ocaktan alın. Tarçını ilave edin ve arada karıştırarak soğutun.
Waffele makinasını çalıştırıp orta ısıya ayarlayın ve ısınması için bekletin.
Waffle karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine süt ve yumurtayı ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 1-2 dakika çırpın.
Pişirme yüzeyine 2-3 yemek kaşığı hamur dökün ve kenarlarından taşmayacak şekilde yayın. Orta derecede altın rengine dönünceye kadar en az 4-5 dakika pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde pişirin.
Soğuyan elmalı karışıma bademleri ekleyip karıştırın ve bir servis tabağına alın. Waffle'lar ile birlikte servis yapın.
İlgili Tarifler
Pancake Waffle Krep
Pancake Waffle Krep
Pancake Waffle Krep