Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker, tuz, şekerli vanilin, eritilmiş tereyağı, ılık süt ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 5 dakika çırpın. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin.
Elmaların kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerine toz şeker ilave edin. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine tarçın ve kuru üzümü ekleyip 3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. 12 eşit parçaya bölün ve her birini tezgah üzerinde eliniz ile 10 cm çapında açın. Üzerlerine birer yemek kaşığı iç malzeme koyun. Elmalı karışım içte kalacak şekilde kapatın. Elinizde yuvarlayarak kalıba aralıklı sıralayın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. 20 dakika bekletip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkartıp bekletmeden üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi