Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri ve küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ilave edin. Parmak uçlarınız ile ovalayarak karıştırın. Granül haline gelince soğuk suyu ilave edip ısınmasına izin vermeden hızlıca toparlayın. Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça alıp streç filme sarın. Kalan hamuru streç film üzerine alıp eliniz ile bastırarak 15 cm çapına getirin. Her iki hamuru da buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdekli kısımlarını temizleyip 2 mm kalınlığında dilimleyin. Geniş bir kaba alın, üzerine toz şeker ve tarçını ekleyip eliniz ile karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
15 cm çapındaki hamuru pişirme kağıdı üzerine alın. Üzerine ikinci bir pişirme kağıdı koyup merdane ile 25 cm çapında açın. Hamurun üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın, alttaki kağıt ile birlikte kaldırıp kalıbın içine ters çevirerek yerleştirin. Hamuru kalıbın tabanına ve kenarlarında 2 cm yükseklik oluşturacak şekilde parmaklarınız ile bastırarak yayın. Üzerine cevizlerin yarısını serpin. Elmalı karışımı yayın. Kalan cevizleri serpin. Ayırdığınız hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Hamur 1,5 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Bu şeritleri turtanın üzerine sepet örgüsü şeklinde yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın, 15 dakika sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay