Soğuk tereyağını derin bir kaba küçük küpler şeklinde doğrayın. Üzerine su, şekerli vanilin, un ve pudra şekerini ilave edin. Toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. İçinde küçük tereyağı parçaları kalmalı. Hafif unlanmış tezgaha alın, eliniz ile bastırarak yassılaştırın. Bir kenarından başlayarak rulo yapar gibi katlayın. Uzun hale gelen katlanmış hamuru eliniz ile bastırıp hafif yassılaştırın ve bu sefer kısa kenarından başlayarak aynı şekilde rulo yapar gibi katlayın. Tekrar bastırarak hafif yayın, üzerini kapatın ve dondurucuda 10 dakika bekletin. Süre sonunda bir önceki sefer yaptığınız tüm katlama işlemini bir kez daha tekrarlayın. Dondurucuya alın ve 5 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Hamuru dondurucudan alın. 1-2 dakika bekletip hafif unlanmış tezgahta merdane ile 22x32 cm boyutlarında açın. Kenar kısımlarından 1 cm genişliğinde şeritler kesin. Kalan büyük hamuru pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Hamurun kenar kısmına yumurta sarısı sürün ve kestiğiniz şeritleri yerleştirin. Kalan yumurta sarısını şeritlerin üzerine sürün. Hamurun orta kısmını çatal ile birkaç yerinden delin. Aynı boyutlardaki başka bir fırın tepsisini ters çevirerek üzerine kapatın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın. Üzerini açın ve soğumaya bırakın.
Kremayı küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolata parçalarını ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. 1 yemek kaşığı kadarını üst süsleme için ayırıp kalanı soğuyan tabanın içine yayın. Muzları uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve çikolatalı sosun üzerine sıralayın. Çikolatalı sos ve fındık kırığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar