Nohutları derin bir kaba alın. Üzerini kapatacak kadar soğuk su ekleyin ve 10-12 saat bekletin. Beklettiğiniz nohutların suyunu süzün ve birkaç kez yıkayın. Üzerine soğuk su ekleyip orta ateşte nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Daha sonra mutfak robotunda püre haline getirin ve derin bir kaba alın.
Kuru soğan, taze soğan ve maydanozların yaprak kısımlarını mutfak robotunda ayrı ayrı ince şekilde kıyın. Sarımsağı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Hazırladığınız tüm malzemeleri nohut püresine ilave edin. Kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, kişniş, tuz ve limon suyunu da ekleyip kaşık ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edin ve eliniz ile iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin.
Buzdolabında beklettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizde yuvarlayarak top şekline getirin ve bir tepsiye sıralayın. Sıvı yağı derin bir tencereye alın ve orta ateşte kızdırın. Hazırladığınız nohutlu toplardan 3-4 adet alıp yağın içine atın. Hafifçe kızarıncaya kadar pişirin ve yağın içinden alın. Tamamını aynı şekilde pişirin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular