Fincanların iç kısımlarını margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve erittiğiniz çikolatayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Antep fıstıklarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru eşit miktarda fincanlara paylaştırın. Üzerlerine frenk üzümlerini sıralayıp Antep fıstığı serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alıp sıcak veya ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta