Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Margarin veya tereyağı, toz şeker, tuz, şekerli vanilin, yumurta ve fındıkları ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Hamuru toparlayıp hafif unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Yaklaşık 1 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Hamur şeritlerini 7 cm uzunluğunda çubuklara bölüp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyelerin bir ucunu çikolataya batırıp çıkarın, fazla çikolatayı hafifçe sıyırın ve pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Fındık kırığı serpin. Çikolatalar donuncaya kadar bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler