24 cm çapındaki kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin, toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu çırpma kabına alın, mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek toplam 2 dakika daha çırpın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Karışıma 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 2 dakika çırpın.
Hamurdan 2-3 yemek kaşığı alıp kalıba dökün, düzgünce yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Fırından aldığınız keki bekletmeden pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Kalıba yeni bir pişirme kağıdı serin ve tekrar 2-3 yemek kaşığı hamur koyup aynı şekilde pişirin. 8 adet ince kek elde edecek şekilde hamurun tamamını arka arkaya aynı şekilde pişirin.
Kestane şekeri ve yarım çay bardağı sütü çırpma kabına alıp önce çatal ile ezin. Daha sonra mikser ile püre haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın.Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremanın yarısını ayırın. Kalan kremaya püre halindeki kestaneleri ve öğütülmüş fındıkları ekleyip 1 dakika çırpın.
Soğuyan keklerin pişirme kağıtlarını çıkartın. Kekleri, aralarına hazırladığınız kestaneli kremayı sürerek servis tabağına üst üste sıralayın. Ayırdığınız pasta kreması ile kaplayın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Kremayı bir kaba alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bütün kestane şekerlerini bu karışım ile bulayın, tel ızgara üzerinde donuncaya kadar bekletin. Kalan kremalı çikolata ile pastayı kaplayın ve buzdolabında 1 saat daha bekletin. Üzerine kestane şekerlerini sıralayıp dilimleyerek servis yapın. Arzuya göre tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Krem Şanti ile süsleyebilirsiniz.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta