Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Yumurta aklarını köpük oluncaya kadar 2-3 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika, yumurta sarılarını da ilave edip 1 dakika daha çırpın.
Ayrı bir kap içerisinde un, hamur kabartma tozu, nişasta ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edin ve 1 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Pişirme kağıdını çıkartın, keki enlemesine üçe kesin. Sonra her daireyi üçgen şeklinde 12 eşit parçaya kesin.
Krem şantiyi süt ile 3-4dakika çırpın. Fındıkları ilave edip karıştırın. Her kek diliminin geniş tarafına birer yemek kaşığı fındıklı krem şanti koyun, kekin ucunu katlayarak kremanın üzerine kapatın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar