Unu eleyin, maya, tuz ve toz şekeri ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Margarin, süt, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Kuru kayısı ve kuru üzümü kaseye alıp üzerine ılık su ilave edin ve 10 dakika bekletin. Suyunu iyice süzüp fındık kırığını ekleyin ve karıştırın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerlerine dolgu malzemesini yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloları bıçak ile 8'er eşit parçaya kesin. Kestiğiniz hamur dilimlerini pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerlerine sürün. 10 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi