Krema ve 1,5 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. Soğuyan pudingi mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine krem şanti, fındık kırığı ve fıstık ezmesini ekleyip yüksek devirde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız tatlıyı 17x28 cm boyutlarındaki kalıba döküp yayın. Tatlının üzerini kapatıp dondurucuda 4-5 saat bekletin.
Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Tatlıyı dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarıp servis tabaklarına alın. Hazırladığınız sosu dondurmaların üzerine döküp bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar