Muffin kalıbının 12 bölmesini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yulaf ezmesini mutfak robotunda öğütün ve bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı, şekerli vanilin ve balı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımdan bir tatlı kaşığı kadar alıp muffin kalıbının bir bölmesine koyun. Eliniz ile tabana ve kenarlara yayarak ortasını boş bırakın. Tamamını bu şekilde hazırlayın.
Öğütülmüş badem, pekmez ve tereyağını bir kaba alıp karıştırın. Hazırladığını yulaflı tabanların içine paylaştırın.
Antep fıstıklarını bir kaseye alıp üzerine pekmez, tarçın ve kakuleyi ilave edin. Karıştırıp bademli karışımların üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra tatlıları kalıptan çıkarıp servis tabağına sıralayın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar