5,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetlerini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın arada karıştırarak soğutun. Fındık kırığı ve çikolatayı ilave edip karıştırın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin ve toz şekeri mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini yarım dakika çırpın. Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin, karışıma ekleyip 2 dakika çırpın.
Hazırladığınız hamurun 2/3'sini kalıbın bir tarafına dökün, kalıbın 2/3'sini kaplayacak şekilde yayın. Kalan hamura kakao ve sütü ilave edin, karıştırıp kalıptaki boş bölüme yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Beyaz kek için kartondan kenarları 4 cm olan bir altıgen kesin. Kakaolu kek için de kenarları 4 cm olan bir beşgen kesin. (Altıgen için 8 cm çapında, beşgen için de 6.8 cm çapında birer daire kesip daha sonra kenarlarını 4'er cm kesebilirsiniz.)
Bu şablonlarla beyaz kekten altıgenler, siyah kekten de beşgenler kesin. 24 cm çapında çukur bir kabın içini streç film ile kaplayın. Ortadan siyah ile başlayarak kestiğiniz kekleri kabın içine futbol topu şeklinde sıralayın. Hazırladığınız pudingi dökün. Kalan kek parçaları ile üzerini kaplayın, streç film ile kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.
Süre sonunda topu servis tabağına ters çevirin, fırça yardımı ile hafif ısıttığınız reçeli sürün ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta