Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyin. 1 tatlı kaşığı sıcak su içinde kahveyi eritip ilave edin ve iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyenin üzerine erimiş çikolata sürerek ikili olarak yapıştırın. 1,5 yemek kaşığı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı kahveyi kaseye alıp karıştırın. Üzerine pudra şekerini ekleyip kaşık ile pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler