Fırın tepsisini pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, hamur kabartma tozu, yumurta, tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini bir kaba alın. Eliniz ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Buzdolabına alın ve 10-15 dakika bekletin. Süre sonunda hamuru birkaç kez yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Hamurdan kurabiye kalıbı veya bıçak ile keserek yılbaşı ağacı, 4x6 cm boyutlarında küçük dikdörtgenler ve eldiven şekilleri çıkarın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pembe ve mor glazürler için, verilen ölçülerdeki pudra şekeri ve suyu ayrı kaplara alın. Renklendiricileri ve limon sularını ilave edip iyice karıştırın. Bekletmeden kurabiyelerinizin üzerini kaplayın. Süsleme glazürü, inci ve yıldız pasta süsleri ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler