Mayayı bir kaseye alıp üzerine ılık sütü ekleyin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, tereyağı, ılık süt, toz şeker ve şekerli vanilini ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.
2,5 çay bardağı soğuk sütü bir çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın.
Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane ile 40x45 cm boyutlarında ve 2-3 mm kalınlığında açın. Üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak hazırladığınız pastacı kremasını spatula ile yayın. Çikolata parçalarını serpin. Uzun tarafından rulo şeklinde sarın. Rulo hamuru bıçak ile 4 eşit barçaya kesin ve kalıba alın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Kalıpta beklettiğiniz hamuru fırının orta rafına yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin.
Glazür poşetini bir kaseye boşaltın. Sütü azar azar ekleyerek iyice karıştırın. Bekletmeden kaşık ile kalıp içindeki çöreklerin üzerine gezdirerek dökün. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi