Rendelenmiş havuçları ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Suyunu salınca ocağı kısın ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbın iç kısmını streç film ile kaplayın. Soğuyan havuçlara cevizleri ilave edin ve karıştırın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ve yarısını kalıbın tabanına yayın. Hazırladığınız havuçlu karışımı krem şantinin üzerini kaplayacak şekilde yayın. Kalan krem şantiyi havuçların üzerine yayın ve streç film ile üzerini kapatın. Buzdolabının derin dondurucu bölümünde donuncaya kadar bekletin.
Servisten 5 dakika önce çıkarın. Streç filmi çıkarın. Arzuya göre üzerine tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Glutensiz Çikolatalı Sos döküp dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar