Ispanakları yıkayıp yaprak kısımlarını ince şekilde doğrayın. Üzerine tuzu serpin ve karıştırın. Eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Üzerine ince doğranmış maydanoz, rendelenmiş beyaz peynir ve yumurta akını ilave edip karıştırın.
Un karışımını derin bir kaba alın. Yoğurt, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süt, sıvı yağ ve yumurta sarısını bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın.
Hamuru 6 eşit parçaya bölün ve nişastaya bulayın. Hamurlardan bir tanesini pişirme kağıdı üzerine alın ve 24 cm çapında açın. Kalıba alın, üzerine süt ve sıvı yağ karışımından döküp ıspanaklı karışımdan bir miktar yayın. Sırayla bütün hamurları aynı şekilde açıp üst üste sıralayın. En üstteki yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün. Hamuru bıçak ile kare şeklinde dilimleyin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi