Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un karışımını derin bir kaba alın. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, yumurta, tereyağı ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasına 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı sütü ekleyip tekrar yoğurun. Her iki hamuru da fındık büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayın. Sırayla bir beyazdan, bir kakaoludan toplar alarak elinize üst üste 6 adet koyun. Avucunuzda yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırarak yassılaştırın. Hamurların tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler