37x37 cm boyutlarındaki pişirme kağıdını su ile ıslatın. Eliniz ile sıkarak fazla suyunu akıtın. Islattığınız pişirme kağıdını kalıbın içine yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde tam olarak 2 dakika çırpın. Süreyi uzatmayın. Ayrı bir çırpma kabına peyniri alın ve mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Üzerine krema, nişasta ve şekerli vanilini ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hazırladığınız peynirli karışımı yumurtalı karışımın üzerine yavaşça dökün. Homojen oluncaya kadar spatula ile yavaşça yaklaşık 2 dakika karıştırın. Karışımı kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından çıkarıp kalıbı ile birlikte bir soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve en az 5-6 saat veya 1 gün bekletin.
Vişne ve toz şekeri bir tencereye alın. 1 çay bardağı vişne suyunu bir kaseye alın. Üzerine nişastayı ilave edip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı vişnelerin üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Cheesecake'i buzdolabından çıkarın. Kalıptan pişirme kağıdı ile birlikte dikkatlice çıkarıp bir servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız vişneli sosu yayın. Pişirme kağıdı üzerinde dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta