Kağıt muffin kalıplarının 10 adedini fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un karışımını çırpma kabına alın. Üzerine paketin içerisinden çıkan çikolata parçaları, yumurta, sıvı yağ ve suyu ilave edin. El çırpıcı ile düzgün bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Hamuru iki kaşık yardımı ile muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şantiyi ekleyin ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. 4 adet kaseye birer yemek kaşığı krem şanti koyun. Kalan krem şantiye 5 damla mavi jel renklendirici ekleyin, kısa bir süre çırpın ve düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Ayırdığınız krem şantilerin bir adetine 20 damla sarı renkte jel renklendirici ekleyin, kalan krem şantilerin her birine 10'ar damla farklı renkte jel renklendirici ekleyerek karıştırın. Tezgahın üzerine 25 cm boyutunda streç film açıp kesin. Üzerine renklendirdiğiniz kremaları kaşık ile yaklaşık 15 cm boyunda uzunlamasına yan yana koyun ve yaymayın. Streç filmi uzun kenarından başlayarak kremalar içinde kalacak şekilde bastırmadan rulo şeklinde sarın. Bir kenarını kıvırarak iyice kapatın, diğer kenarını makas ile keserek açık bırakın. Hazırladığınız bu ruloyu açık ucu altta kalacak şekilde yıldız uçlu krema sıkma torbasının içine koyun.
Açık mavi kremayı soğuyan muffinlerin üzerini kaplayacak şekilde sıkın. Kaşık yardımı ile üzerlerini hafifçe düzeltin. Hazırladığınız renkli kremaları muffinlerin üzerine gökkuşağı şeklinde sıkın. Marshmallow'ları küçük parçalar halinde kesin ve gökkuşağının iki ucuna bulut görüntüsü vererek yerleştirin. Şekerli çubuk serperek süslemeyi tamamlayın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta