Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Limon kabuğu rendesi, toz şeker ve suyu ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Esmer şeker ve margarini mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve tarçını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve karışıma ilave edin. Orta devirde 1 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız elmaları, badem kırığı ve kuru üzümü ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Beyaz çikolataya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip benmari yöntemi ile eritin. Erittiğiniz çikolatayı kekin üzerine yayın ve 10-15 dakika bekletin. Keki 16 eşit dikdörtgen elde edecek şekilde kesin. Bu dikdörtgen kekleri ortadan diyagonal keserek her birinden ikişer adet üçgen elde edin.
Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kekleri süsleyin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta