Kalıbı margarin ile yağlayın. İrmik, toz şeker, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Süre sonunda karışımın yarısını kalıba döküp kaşığın tersi veya eliniz ile düzeltin. Üzerine cevizleri serpin ve kalan karışımı yayın. Üzerini tepsi ile kapatın ve 1 saat daha bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda tatlıyı fırının orta rafına yerleştirin ve üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Bu arada şurubu hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin ve ocağı kısın. 7-8 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Süre sonunda tatlıyı fırından alın. 5 dakika bekletin. 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Üzerine ılık şurubu dökün ve soğumaya bırakın.
Şurubunu çekip oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve en az 3-4 saat bekletin. 3x7 cm boyutlarında dilimleyin. Dilimleri Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına sıralayın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar