Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yaprak bademleri bıçak yardımıyla iri kırıklar haline getirin. Fırın tepsisine alın ve fırında pembeleşinceye kadar 4-5 dakika bekletin. Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Margarin, pudra şekeri, şekerli vanilin ve unu derin bir kaba alın ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru tezgaha alın, hazırladığınız bademleri ilave edin ve tekrar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 kalınlığında açın. Su bardağı yardımı ile hamurdan daireler kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Halka şekli vermek için hamurların ortalarını 2,5 cm çapındaki kalıpla keserek çıkarın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
Bitter ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayın ve içlerine doldurun. Soğuyan kurabiyelerin üzerine çizgiler sıkıp bekletmeden şekerlemeler ve badem kırıkları ile süsleyin.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler