32x42 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Pandispanya un, yumurta ve suyu bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru fırın tepsisine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra pandispanyayı aynı boyutlarda kesilmiş pişirme kağıdının üzerine ters çevirin ve altındaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın.
Pastacı kremasını 2,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Ayrı bir çırpma kabında krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt 3-4 dakika çırpın. Üst süsleme için 2 yemek kaşığı krem şanti ayırın. Kalan krem şantiyi pastacı kremasına ekleyin ve birlikte 1 dakika çırpın. 0,5 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun.
Soğuyan pandispanyayı iki eşit parça olacak şekilde ortadan kesin. Her ikisini de bıçak ile "E" harfi şeklinde kesin. Bir adedini servis tabağına alın.
Hazırladığınız kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine toplar şeklinde sıkın. Badem ve çikolata parçalarından bir miktar üst süsleme için ayırıp kalanları üzerine serpin. İkinci pandispanyayı üzerine koyun ve kalan kremayı aynı şekilde sıkın. Buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin.
Ayırdığınız kremayı çırpma kabına alın, üzerine kırmızı jel renklendiriciyi ekleyin ve mikser ile 1 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine şekilli sıkın. Macaron, badem, çikolata parçaları ve yenilebilir çiçek ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta