Unu eleyin. Maya, 2 yemek kaşığı toz şeker ve ılık sütü derin bir kaba alın. Elediğiniz undan 4 yemek kaşığı ekleyip el çırpıcısı ile karıştırın ve 15 dakika bekletin. Süre sonunda üzerine yumurta sarısı, tereyağı, yoğurt, 2 yemek kaşığı toz şeker, tuz ve şekerli vanilini ilave edin. Unun yarısını ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin. Süre sonunda mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 15 cm çapında açın, aralara tereyağı sürerek üst üste koyun. 2 adet 6'lı hamur hazırlayıp en üstteki hamurları yağlamayın. Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
Helvayı iri parçalar elde edecek şekilde çatal ile hafif ezin.
Buzdolabındaki hamurlardan birini alıp merdane ile ortadan dışa doğru açarak 35 cm çapında bir daire şekline getirin. Bıçak ile pizza dilimi şeklinde 8'e kesin. Kısa kenarlara helva koyup rulo şeklinde sarın, iki ucu kıvırıp ay çöreği şekli verin ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerini kapatıp 30 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda hamurların üzerine yumurta akı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 22 dakika
Fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelince servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi