Kalıbı margarin ile yağlayın. Unu bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, tereyağı ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamuru kalıba alın, tabanı kaplayacak ve 2 cm yüksekliğinde kenar oluşturacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın. Çatal ile birçok yerinden delin ve dondurucuda 15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda hazırladığınız hamuru fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın, üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tahin helvasını küçük küpler şeklinde kesin ve soğuyan tavukgöğsüne ilave edin. Cevizleri de ekleyip kaşık ile yavaşça karıştırın. Soğuyan tartın tabanına hazırladığınız dolguyu yayın.
Fırını ızgara programında 200°C'ye ayarlayıp çalıştırın.
Tahin helvasını çatal ile ezin. Üzerine limon suyunu ekleyin ve çatal ile ezerek karıştırın. Sütü azar azar ilave ederek pürüzsüz bir yapı oluncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine yüzeyi kaplayacak şekilde yayın. Fırının üst rafında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika bekletin.
Fırından alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini pekmez ve ceviz ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay