Mangonun kabuklarını soyup çekirdekli kısmından ayırmak için dilimleyin. Dilimleri küp şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine su, toz şeker ve nişastayı ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığında bekletin.
Puding, Hindistan cevizi rendesi ve sütü tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak 15 dakika soğutun.
Soğuyan pudingi aralara mango karışımından koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Üzerlerini Antep fıstığı ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar