2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Bombeli derin kabın iç kısmını streç film ile kaplayın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4 çırpın. Soğuyan pudingi üzerine ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Frenk üzümlerini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız kabın içine alın ve üzerini düzeltin. Üzerini streç filmle kapatıp dondurucuda 1-2 saat bekletin.
15x20 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta, yumurta akı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine alın, kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde kaşık ile yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarıp üzerine bir bez örtün ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki 3 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Süt ve Hindistan cevizi rendesini ayrı ayrı geniş kaplara alın. Şeritleri süte arkalı önlü batırarak ıslatıp ardından Hindistan cevizi rendesine bulayın. Hazırladığınız tatlıyı dondurucudan çıkarın, ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmleri çıkarın. Hazırladığınız şeritleri üzerine aralıklı yerleştirin ve frenk üzümlerini sıralayın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar