Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, tereyağı ve ılık sütü ekleyin. Hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 35-40 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. Pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 30 cm çapında açın. Hamuru pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Domatesleri halka şeklinde kesin. Rendelenmiş kaşar peynirini hamurun üzerine, kenar kısımlarında daha fazla, orta kısımda az olacak şekilde serpin. Domatesleri hamurun kenarından 4 cm boşluk bırakarak dizin. Üzerine rendelenmiş tulum peyniri ve kekik serpin. Hamurun kenarını domateslerin üzerine doğru kapatın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide