Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, su ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve kalıptan çıkarın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.
Kremayı 2 eşit miktara bölün ve bir yarısının üzerini kapatıp buzdolabına koyun. Diğer kremayı eşit miktarda paylaştırarak 3 ayrı kaba alın. Kırmızı, mavi ve yeşil jel renklendirici ilave edip mikser ile çırparak üç ayrı renkte krema elde edin.
Soğuyan keki enlemesine dörde kesin. Üst kısmı taban olacak şekilde ters çevirerek servis tabağına alın. Kırmızı renkli kremanın tamamını kekin üzerine yayın ve bir yemek kaşığı fındık kırığı serpin. Diğer keki üzerine kapatıp mavi renkli kremayı yayın ve bir yemek kaşığı fındık kırığı serpin. Üçüncü kat keki üzerine kapatın ve yeşil renkli kremayı yayın kalan fındık kırığını serpin. Üzerine dördüncü kat keki kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Süre sonunda pastayı buzdolabından çıkarın. Ayırdığınız pasta kremasını mikser ile 1 dakika çırpın ve pastayı kaplayın.
4 adet küçük kaselere jel renklendiricileri ayrı ayrı damlatın. Küçük fırça yardımı ile pastanın yanlarına ince şeritler halinde sürün. Üzerini gümüş inciler ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta