Kuru incir ve kayısıları küp şeklinde doğrayın. Muffin kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Üzerine portakal kabuğu rendesi, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ve çikolata parçalarını ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru muffin kalıbına paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.
Muffinleri kalıptan çıkarın ve servis tabağına sıralayın. 1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Krem şantiyi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve muffinlerin üzerine şekilli olarak sıkın. Karamel sosu üzerlerine dökün ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta