Su ve sıvı yağı bir tencereye koyun. Orta ısıdaki ocakta kaynatın. Üzerine irmik helvası poşetini boşaltın ve sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocağı kapatın. Helvayı kaşık ile birkaç kez alt üst karıştırdıktan sonra 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Öğütülmüş Antep fıstığı, pudra şekeri ve sütü bir kaba alıp iyice karıştırın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tel kadayıfları geniş bir tepsiye alın ve eritilmiş tereyağını üzerine dökün. Eliniz ile alttan üste doğru ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Kadayıfları 15 eşit miktara bölün. Ayırdığınız tel kadayıflardan birini alıp tezgahın üzerine uzunlamasına serin. Uzunluğu yaklaşık 40 cm olan bu kadayıfları ikiye katlayıp 20 cm boyutuna getirin, eliniz ile yayarak enini de 10 cm boyutuna getirin. Kısa kenarına 1 yemek kaşığı Antep fıstıklı karışım koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar irmik helvası koyun. Kenarlarını içe doğru kıvırarak rulo şeklinde sarın. Kalan kadayıfları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca limon suyunu ilave edin ve ocağı kısın. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan tatlıları, oda sıcaklığındaki şurubun içerisine batırıp çıkarın ve servis tabağına alın. Arzuya göre üzerine öğütülmüş Antep fıstığı serperek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar