Çam fıstıklarını yağsız tavada kavurun. Margarin ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Üzerine irmik helvası karışımı ve çam fıstıklarını ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp tencere kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın. Haşhaş tohumunu ilave edip bir kaç kez alt üst karıştırın ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
Fındık, ceviz, Antep fıstığı, tahin ve pekmezi bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın.
Bir kaseye irmik helvası koyun, kaşık ile kasenin kenarlarına ve tabanına doğru bastırarak orta kısmının boş kalmasını sağlayın. Bu boşluğa hazırladığınız çerezli karışımdan doldurun. Üzerine tekrar irmik helvası koyun ve kaşık ile bastırarak çerezlerin üzerini kaplayın. Servis tabağına ters çevirip kaseyi çıkarın. Kalan irmik helvasını aynı şekilde hazırlayıp servis tabaklarına alın. Kalan çerezli karışımı üzerlerine paylaştırın. Birer yemek kaşığı tahin ve pekmezi karıştırıp pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip tatlıları süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar