Sütü tencereye alın. Üzerine irmik tatlısını ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar arada karıştırarak soğutun.
Su ve toz şekeri tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika kaynatın, ocaktan alın ve soğutun.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Yufkaların arasına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun. 20 adet kare elde edecek şekilde bıçak ile kesin. Her bir karenin ortasına irmik tatlısı koyun ve üçgen şeklinde katlayın. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine tereyağı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve üzerlerine soğuk şurubu kaşık ile gezdirerek dökün. Ilık veya buzdolabında soğuttuktan sonra Antep fıstığı ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar