Unu eleyin ve yarısını derin bir kaba alın. Üzerine mayayı ekleyip karıştırın. Ilık su, sıvı yağ ve tuzu ilave edip yoğurun. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Ispanak yapraklarını yıkayıp ince kesin. Üzerine tuz ekleyip eliniz ile iyice ovalayın. Suyunu avcunuzla iyice sıkın ve başka bir kaba alın. Karabiber ve yumurta akını ekleyip kaşık ile karıştırın. İnce kesilmiş kuru soğan, tulum loru ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. İki eşit parçaya bölün. Her birini ayrı pişirme kağıtları üzerine alın ve merdane ile 30-35 cm çapında açın. Birinin üzerine ıspanaklı karışımı yayın ve diğer hamuru ters çevirerek üzerine kapatın. Kenar kısımlardaki hamurları eliniz veya çatal ile bastırarak birbirine yapıştırın. 10-12 cm çapındaki bir kaseyi ters çevirip hamurun ortasına bastırarak iz yapın. Bu izden başlayarak kenarına kadar dilimlere kesin. Kesilen parçaları bir kez burarak çevirin. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürün, orta kısmına çörek otu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi