Ispanak yapraklarını yıkayıp ince doğrayın. Soğanı küçük küpler şeklinde doğrayıp geniş bir tavaya alın. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip orta ateşte arada karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine ıspanak ve tuzu ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, yumurta ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir parçasını kalıbın tabanına eliniz ile bastırarak yayın. Kalan hamuru rulo yapın ve kalıbın kenarına bastırarak 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve olacak şekilde yayın. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
Yumurta, sıvı yağ, süt ve unu bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine ıspanak, karabiber, pul biber, dereotu, maydanoz ve rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay